Odă prietenei mele blonde

În liceu eram materia și anti-materia. La facultate suntem surorile sisters sau cele două grații. La karaoke suntem Abba. În club suntem Corina și Lavinia iar pe blog reprezentăm idealismele și sexismele.

De ce e mai greu să-ți faci prieteni ca adult

Prietenia mea cu Iulia a început subtil. Cu schimburi de cărți și analize pe text la ceainărie. Au urmat alte schimburi-  secrete prețioase. Încet, încet am început să ne descoperim una pe cealaltă și să ne facem amintiri. Frumoase. Foarte frumoase.

Ok. Aveam contextul. Dar de-a lungul vieții se creează numeroase astfel de premise pentru tot felul de relații de prietenie sau iubire romantică. Important e ce alegi să faci mai departe. Orice relație presupune muncă și efort. Disponibilitate emoțională, vulnerabilitate, empatie. De aia e mai simplu sa legi prietenii când ești mic. Cu cât crești și devii mai conștient de propria persoană, defecte și frici, cu atât îți e mai greu să te deschizi. Chiar și pentru un sentiment atât de nobil cum e prietenia.  Iar fără această autenticitate a conexiunii, o relație nu merge.

Opusurile se atrag

Sigur că avem multe lucruri în comun și probabil că asta e fundamentul. Ne dorim amândouă povești reale de dragoste. Într-un fel, amândouă credem în iubirea cea mai adevărată. Ea mai idealist, eu mai sceptic. Ne entuziasmăm împreună, ne îndrăgostim și ajungem acasă unde dăm detaliile ultimei întâlniri. Tot acasă ajungem și în zilele când alte relații se termină și tot acasă găsim și pe cineva care să spună: Lasă pisi, o să fie ok. O să facem multe lucruri. O să ieșim din când în când, o să învățăm.

Dar dincolo de rezonanța asta pe care o avem sunt multe lucruri pe care le gândim sau la facem diferit. Și uite așa apare un prilej de discutat ore în șir despre natura lucrurilor. Și uneori, oricât de enervant ar fi, ai nevoie să auzi și o părere diferită de a ta.

 

În fine, sunt lucruri multe de povestit. Mă ține de mână în nopțile în care vreau să plâng. Râd isteric de simțul ei practic. Vorbim pițigăiat când suntem amândouă și nu avem răbdare. Ne știm expresiile faciale. Îi fac griș cu lapte uneori, iar săptămâna trecută mi-a luat o gogoașă. Fiecare shot pe care îl dăm împreună are o semnificație: pentru iubire, pentru noi, pentru bărbatul 30+, pentru a lăsa totul în urmă. Avem codul nostru de comunicare. Glume și metafore interne, adunate în aproape o decadă de prietenie.

11214270_953336474746303_6327151911296534342_n

 

Și poate sunt eu nesuferită și acritură uneori, dar pisi, mi-ai făcut viața mai frumoasă!

P.S: Și încă un secret al succesului. Avem gusturi total diferite în materie de bărbați.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s