Las-o baltă!

Cred că e cel mai mare șoc, copil fiind, să îți vezi părinții iubind pe altcineva. Cumva, lumea ta sigură se prăbuște. Cum adică tatăl meu, bărbatul pe care îl respect cel mai mult în întreaga lume să îmbrățișeze o străină? Cum să suport ca mama mea să îi pregătească micul dejun unui bărbat care nu m-a crescut?

Sunt mare fană a ideii de familie. Iubesc sărbătorile, vacanțele și torturile.funny-hilarious-divorce-cakes-laugh-smile-lol-pictures-10 Cred că indiferent de vârstă, de fiecare dată când ne întoarcem acasă, am vrea să fim copii. Am vrea să ne vedem părinții veseli și iubitori, ca atunci când erau tineri. Da.. îți dă lumea peste cap un divorț. Nu e un secret pentru nimeni. Aparent copiii care au crescut în familii monoparentale sunt mai introvertiți. Au făcut un studiu, nu știu ce oameni deștepți, de prin nu știu ce țară străină.

Și totuși…  dincolo de egoismul copilului din noi, părinții sunt oameni iar copiii nu sunt proști. Zicând asta, am cam zis totul.

Pentru că deși sunt mare fană a ideii de familie sunt conștientă că de cele mai multe ori realitatea este alta. Și cu cât mă maturizez mai mult, cu atât conștientizez cât de greu e să faci o relație să rămână în parametrii funcționali. Dincolo de primii ani, de întâmplări noi și fericite, rămâne poate un om care nu mai ai nimic în comun. Și nu ar fi ăsta cel mai grav lucru. Lipsa de apreciere, de afecțiune, de atenție, de sex, de înțelegere… Practic, sunt vreun miliard de chestii care pot merge prost și încă vreun miliard de lucruri care îți pot lipsi. Căsătoria nu e o treabă ușoară și în mod clar nu e pentru toată lumea în toate combinațiile posibile.

Mă irită foarte tare ideea de a rămâne împreună cu cineva doar de dragul copiilor. Pentru că tot ce vrea să vadă o adolescentă de 13 ani este un tată care vine de la serviciu și este iritat când nevastă-sa îl întreabă ce vrea să mânânce. Și nu pentru că nu îi e foame ci pentru că doar nu vrea să îi mai audă vocea.

Lasă, e mai bine ca fiul nostru să ne vadă împreună Mhm.. făcând ce? Ignorându-vă reciproc și certându-vă pe bani și dezordinea din casă? Eventual, supune-i și la un scandal provocat de adulter sau și mai bine, obligă-i să vadă vânătăile mamei. Copiii pur și simplu adoră tensiunea din casă. Dar hei, facem un sacrificiu pentru copii.

Cu tot respectul pe care îl poate avea un tânără necăsătorită care habar n-are cum se întreține o familie, sunteți ori proști ori lași. Și nu știu ce e mai rău. Nu zice nimeni că e ușor, la dracu, sunt convinsă că e greu ca naiba, că doar împarți cu cineva o casă, un detergent de vase și masa de seară. Dar dă-o în Doamne iartă-mă, ce e mai greu? Să treci un an printr-un divorț scârbos sau să îți vină să te urci pe pereți de nefericire și frustrare în fiecare zi a vieții tale? Așa că să mă scuzați, dar asta cu copiii e un pretext pentru că n-aveți voi suficientă tărie de caracter cât să o lăsați baltă. Ah da, sau chiar credeți că o faceți pentru copii, caz în care v-aș recoamanda puțina psihologie. Nu multă. Ceva așa de bază.. ca să înțelegi în ce fel de persoane vă transformați odraslele ăstea pe care le iubiți atât de mult încât vă sacrificați jumătate din viață lângă un om pe care nu îl mai suferiți.

Nu vă subestimați copiii. Pot să jur că sunt mult mai adaptabili decât sunteți voi. Da, vor suferi, da, le va fi dor de acasă. Dar da, le va face bine să vadă un cuplu funcțional. Pentru că indiferent dacă mami e cu tati, sau mami are un iubit, copiii trebuie să vadă ce înseamnă să dai și să primești afecțiune.

Dar stați liniștiți, nu scriu pentru voi azi. Scriu pentru mine. O variantă a mea din viitor dacă vreți… în cazul în care voi ajunge ca voi.

o-parents-fighting-in-front-of-kids-facebook

 

 

 

2 gânduri despre „Las-o baltă!

  1. E greu, intr-adevar, sa te desparti de un cineva care ti-a fost partener ani sau zeci de ani , dar daca exista suferinta acolo unde ar trebui sa existe dragoste sau respect reiproc , nu are rost o continuare de complezenta. Doar pentru copii. Pe de alta parte, se merita sa incerci a-ti salva casnicia si de a te incuraja ca ai tai copii sa creasca in prezenta ambilor parinti. Nu este o solutie sa-i faci sa sufere .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s