Femei singure

,,All the single ladies, put you hands up!”. Vă e rușine că sunteți singure, vă e teamă că nu vă mai ia nimeni, că s-a sfârșit pământul, că nu mai există viață în afara lui, că nimeni nu o să mai vadă frumusețea voastră interioară și că toți ceilalți o să vă folosească? E normal, nu ești doar tu, nu ești prima și nici ultima, ai fi surprinsă, total șocată, poate, dar viața chiar continuă, chiar mai există experiențe care merită trăite, oameni pe care îi poți cunoaște și de la care ai ce învăța, încă mai ai șansa la o poveste din aia ca în filme.

single-ladies.gif

Știu că ce ai avut tu a fost special și că nimeni nu te înțelege, că el te completa pe toate nivelurile, că încă te mai trezești cu mirosul lui pe haine, oricât ai freca la ele, oricât le-ai scutura și de oricâte ori ai schimba gama detergentului. Știu că mai găsești când nu te aștepți o pereche de șosete de a lui aruncată în spatele fotoliului și îți dă  o lacrimă, apoi pornește o melodie pe care ați dansat cândva îmbrățișați și te izbește un plâns isteric, necontrolat, din care pare că nu o să te mai oprești vreodată. Știu că doare mai rău decât dacă ai avea o piatră la rinichi și ai prefera să te înjughie cineva de zece ori, sau să îți smulgă pe rând câte o unghie, numai să se oprească durerea psihică. Știu că ai face orice ca să tragi de timp, ai vorbi cu oricine, oricât de neinteresant, chiar și cu tipul ăla super tocilar care nu a văzut în viața lui un film, și îți provoacă un căscat cronic. Știu că nu mai suporți să vezi oameni ținându-se de mână pe stradă și te uiți în pământ când mergi, de teamă că o să îi vezi și o să te întristezi, de teamă că o să te bufnească iar plânsul și o să ajungi cu ochii umflați la serviciu. Știu că ți s-a luat să te întrebe lumea dacă ești bine, să te sune de zece ori pe zi de teamă că o să te arunci în Dâmbovița, că o să te privească plini de compasiune și înțelegere, că o să încerce să te combine cu orice cunoscut.

Știu, e greu, nu credeai vreodată că viața va fi așa de pustie, mai ales când ești înconjurat de atâția oameni, când ai atâtea opțiuni. Nu simți nicio motivație în a face lucruri productive, nu te mai încântă nici să primești complimente, sau invitații în oraș, la petreceri, la o sticlă de vin.  Ești singură și tot ce vrei e să te lase în pace, să rămâi singură. Dar în același timp, când se întâmplă asta, te cuprind gândurile, întrebările: Oare puteam să fac ceva diferit? Oare e prea târziu să schimb lucrurile? Oare va mai fi vreodată la fel? Oare o să mai fiu fericită vreodată? Oare o să mai danseze cineva atât de mișto salsa? Oare o să mai știe cineva ce să îmi spună când sunt depresivă și vreau să dispar de pe fața planetei? Oare mai e cineva ca el, sau macar aproape ca el?

Da, mai sunt, și ce e mai important, sunt diferiți, o să îți ofere și alte lucruri, de care aveai nevoie și atunci, dar nu le-ai primit, sunt oameni care te pot completa pe planuri la care nu te-ai fi gândit vreodată, care îți vor oferi lucruri de care nu știai că ai nevoie, dar cărora le-ai simțit mereu, în mod inconștient, poate, lipsa.  Sunt milioane de oameni care ar putea fi jumătatea ta, măcar pentru o perioadă,  sunt oameni pe care nu i-ai privit niciodată în felul  ăla și cu care ai putea conecta.

Dar, înainte de toate, poate că ar trebui să înveți să fii și singură, măcar pentru o perioadă, ca să îți amintești că uneori, singura persoană de care ai nevoie, de fapt, ești chiar tu. Oricât de tare ar durea să nu-l mai ai pe el lângă tine, oricât de confortabil, de pufos și călduț ar fi fost, singura persoană stabilă de care poți fi sigură că nu va pleca niciodată ești doar tu. Așa că de ce să nu îți dai, în primul rând, chiar ție o șansă? De ce să nu te cunoști și să nu te iubești chiar tu? De ce să nu îți spui chiar tu lucrurile pe care ai nevoie să le auzi când ești tristă, de ce să nu înveți să te înțelegi și să îți dai răspunsuri și mângâieri chiar tu?  Există viață în afara lui, există viață în singurătate, și uneori, oricât de paradoxal ar suna, ești mai complet și mai fericit atunci când ești singur și ești bine tu cu tine.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s