Mi-ai tras-o? Nu-i nimic, i-o trag si eu altuia

Așa sunt oamenii, răzbunători, și în mod prostesc și ironic nu își varsă frustările pe obiectul furiei, ci pe alte persoane, total neimplicate în suferința lor, care nu au nici cea mai vagă idee că ești stricat în mod iremediabil și că simți o nevoie cumplită de a îi strica și pe alții. De secole, așa se învârte viața, fără sens, fără să lase loc interpretării, pur și simplu așa e: băiatul bun, cumsecade, educat, inteligent, romantic, o cunoaște pe târfa regimentului, și cu toate că nu au nimic, dar absolut nimic în comun, tipa fatală îl lasă prost pe băiatul nostru perfect, neîntinat de mizeriile lumii reale.

Și din gentleman-ul ideal, care te așteaptă cu trandafiri la metrou și îți scrie poezii în fiecare săptămână, se transformă monstrul misogin care detestă orice ființă care poartă tocuri și se dă cu ruj. El era bine intenționat, săracul, nu așa suntem toți când iubim? A făcut și pe dracu în patru să îi dea atenție mironosița, și-a călcat pe inimă, și-a dat și ultimul dram de demnitate, s-a târât, în genunchi, în patru labe, cum a dorit domnița lui, s-a rostogolit de pe o parte pe alta, a lătrat, a mieunat, s-a făcut din om neom. Și tot degeaba. Tot l-a înșelat, tot l-a lăsat pentru altul ,,mai atent, mai bun”.
Până când să mai suporte și băiatul nostru? El a făcut tot ce s-a putut, a dat tot ce a avut, nu mai are de unde, e gol, e stricat, e ruinat, gata, până aici. Nu își mai bate nimeni joc de el, ce e el, o cârpă cu care să șteargă pe jos toate femeile? Nu prea avea el succes înainte, normal, era prea drăguț, prea afectuos, le asculta problemele, devenise vulnerabil, gata cu prostiile astea, facem pe inabordabilii de azi înainte. Să se chinuie ele dacă au interes, n-au decât, el se dă bătut, nu se mai arde și a doua oară.

În celălalt capăt al lumii e fata noastră bună, care citește multă literatură rusă, e sensibilă, își consolează toți prietenii, dă de mâncare la câinii vagabonzi și plânge la filme de dragoste. Cumva, viața, în imprevizibilul ei de nedescris, îi aduce pe fata bună și ex băiatul bun în aceeași încăpere. Cumva, poate prin coincidență, poate cu un motiv, li se întâlnesc privirile, și pentru că fundamental, ar putea fi amândoi oameni dinăia, adevărați, se aprinde o scânteie. Le sclipesc ochii, le bate inima în același ritm, și parcă ghidați de o forță invizibilă, ajung la doar câțiva centimetri distanță. Tot fără vreun fel de explicație științifică, buzele încep să li se miște și conversează ore întregi, neștiind de unde vin cuvintele. Doamne, și câte lucruri aveau în comun, și cât de frumos ar fi stat mâna lui pe șoldul ei, și ce potrivită era textura buzelor ei pentru ale lui, și cum ar fi putut să petreacă restul vieții împreună, visând la o lume mai bună, înfruntând lumea așa cum e ea, nedreaptă și murdară.

Dar nu, nu se va întâmpla asta. Bineînțeles că nu. Ex băiatul bun, cu noile deprinderi căpătate, o va transforma pe fata noastră bună într-o ex fată bună, care va ajunge, la rândul ei, să își blesteme zilele, să obosească să îi vindece lui frustrările și să fie responsabilă de fiecare dată pentru greșelile făcute de alta. O să plece și ea la pachet cu noi frustrări, pe care nu și-ar fi închipuit vreodată că le va avea, va fi ranchiunoasă, va trăi constant cu un gust amar în gură, cu gustul dezamăgirii, va fi tristă și pustiită, la fel cum a fost și el. El nu va înțelege niciodată că i s-a dat o șansă la fericire, pentru că el trăiește în defensivă, nu se mai deschide, nu mai are încredere în nimeni, nu mai știe ce înseamnă adevărul, nu crede că mai există ceva pur. Nu mai vrea, pur și simplu, nu mai e dispus să dea o șansă nimănui.

Și ar fi putut fi o poveste frumoasă. S-ar fi putut termina cu ,,au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Serios, acum. Se mai întâmplă vreodată asta?

bad-boy

sursa imaginii

Reclame

10 gânduri despre „Mi-ai tras-o? Nu-i nimic, i-o trag si eu altuia

 1. Ține de mentalitatea fiecăruia, cred eu, de faptul că următoarea persoană nu are nicio vină pentru cea de dinainte și nici nu ai de ce să te comporți aiurea, pentru că nu te duce capul suficient încât să realizezi că ea, cea de acum, nu ți-a greșit cu nimic și nu ai motive să te comporți aiurea cu ea 🙂

 2. In ziua de azi fetito daca nu esti ca celelalte esti cu siguranta defecta!!!!Daca nu ai avut nspeeee mii de barbati care ti-au trecut prin pat esti o MARE proasta ca nu stii sa iti traiesti viata cu toti anonimii(eventual si insurati ca e mai palpitant mai ales cind povesteste de sotia pardon proasta care are defectele pe care tu siguuur nu le ai). Si orice om se schimba doar daca vrea el . Nimic pe lumea asta nu il schimba. asa ca du-te si fa-ti nr.apoi sa vorbesti de relatii.

 3. Aveam o prietena foarte buna prin clasa a 10-a, ieseam cu ea mai mereu peste tot, intr-o zi i-am aratat bratara mea cu fecioara (o bratara pe care scrie zodia mea)si ea mi-a zis:
  -Fecioara o sa si ramai…
  -De ce? (o intreb eu)
  -Ca esti prea bun, zice ea…
  Adevarul este ca baietii buni sunt luati de prosti, dar nu pentru ca sunt buni, ci pentru ca nu au experienta cu fetele, cum ma comport acum cu fetele este total diferit fata de cum ma comport cu ceilalti oameni.
  Am gasit articolul intamplator si am citit din plictiseala. Nu sunt Membru pe MissWhoo :)))

 4. Cita sinceritate….uuuu imi vine sa pling….Cind totul se reduce la sex si alte foloase mi-e greu sa cred ca mai exista un om mai bun ca mine! Sincer mi-e greata!(de manelisti era vorba!)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s