Strop de viata

Este ora șapte dimineața. Te trezești cu greu, dar energia începe să apară din momentul în care te-ai dat jos din pat. Îți bei ceaiul și te pregătești pentru o nouă zi. Da, te-ai hotărât, astăzi vei sări peste cafea. Ar fi chiar util să te poți lăsa de ea, iar astăzi este un moment potrivit, deoarece te simți odihnită.

Ora opt. După ce ai stat câteva minute bune în fața dulapului ca să te hotărăști cu ce te vei îmbrăca astăzi, ești mulțumită. Chiar îți place combinația pe care ai ales-o. Iar părul nu se mai ondulase de mult atât de frumos. Ieși pe ușă, o răsucești și mai apeși o dată pe clanță, pentru siguranță. E doar un gest intrat în reflex, căci știi deja că ușa este încuiată.

Cobori la mașină. Nu e cine știe ce, nu îți permiți încă, dar îți faci treaba cu ea. Sunetul pe care îl scoate când apeși pe telecomandă ca să se deschidă îți aduce un mic zâmbet. Când erai mai mică și îl vedeai pe tatăl tău făcând asta, un alt James Bond se arăta fix în fața ta. Numai că el era plin de umor, spre deosebire de cel de la TV.

Pornești și ieși din curtea blocului. Da, este unul dintre acele blocuri construite mai nou, care au parcarea lor privată și alte facilități. Vei mai plăti mult timp la rate, dar este primul tău apartament și ești extrem de mândră că ai reușit să îl achiziționezi. Porțile automatizate se deschid singure. Dacă vei reuși vreodată să-ți construiești o casă, te hotărăști să ai și așa ceva, pentru că numai ideea de a deschide tu poarta, în timp ce ești pe tocuri, te îngrozește.

Ora  nouă fără un sfert. După un trafic extrem de aglomerat, reușești să ajungi la birou. Urmează o nouă zi de lucru. Ești tare norocoasă că te înțelegi bine cu colegii tăi. Adesea ți-ai auzit prietenii plângându-se că trebuie să lucreze cu unul, cu altul, mai mult sau mai puțin competenți. Însă tu muncești din greu și ai toată speranța că vei rămâne în această firmă. Contractul e pe perioada determinată, dar șansele sunt mari să fie prelungit, dacă ești serios.

Ora treisprezece, pauza de masă. Ce repede a trecut timpul. Pentru că nu ai ajuns încă la nivelul șefilor tăi cu salariul, te vei mulțumi să îți cumperi niște mâncare deja pregătită de la market-ul din colț. Dar, surpriză! Se pare că pilaful cu piept de pui se mănâncă și pe la case mai mari, deoarece întâlnești pe șeful de la departamentul unei prietene de-ale tale acolo. Acum realizezi că, până la urmă, și ei sunt oameni.

Te întorci la birou și îți continui treaba. Din nou, timpul zboară, căci s-a făcut ora de plecare fără să îți dai seama. Ce-i drept, s-a înserat. Pleci, deoarece ai terminat ce aveai de rezolvat pe ziua de astăzi și nu este nevoie să rămâi suplimentar.

strop de viata
sursa: lifedblog.com

Se pare că vei avea timp să ieși în oraș cu noul tău prieten. Poate așa îl vei convinge că nu este atât de gravă situația. Și el muncește, ca și tine. Dar este mult mai îngrijorat de faptul că nu veți avea timp să vă vedeți. I-ai explicat că, dacă există înțelegere și cooperare, le veți putea împăca pe toate. Îi dai un sms și îți răspunde imediat că abia așteaptă să te vadă. Perfect!

Este uimitor cât de frumos au putut să evolueze lucrurile. Dacă acum un an jumătate ai fi încercat să îți privești viitorul, ar fi fost doar… ceață. La vremea aceea erai atât de nesigură pe tine. Totul părea că se întorsese împotriva ta. Oboseala acumulată din timpul anului patru de facultate își făcea simțită prezența. Bineînțeles, era combinată cu alte supărări: câteva drame în familie, o sperietură zdravănă că vei fi șomeră, niște păreri de rău că nu ai un prieten și întrebarea veșnică “eu unde voi locui după cămin?”.

Dar se pare că viața le așază pe toate într-o ordine. Mereu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s