Merde, actually de Stephen Clark

Un sătuc francez nu a făcut niciodată vreun rău nimănui. Așa că de ce ai avea vreo ezitare, atunci când cea pe care o dorești viitoarea ta soție insistă să petreceți câteva zile la țară, pentru a uita de grijile cotidiene? Poate că ar fi trebuit să dai înapoi când ai aflat că este vorba despre câteva zile cu familia ei, pe care nu o cunoști. Ei! Nu se poate! Totul va fi ok, dacă o iubești pe ea, cu siguranță te va plăcea familia ei.

merde, actually
sursa: amazon.com

Așa că îți faci curaj și dai jos din portbagaj geamantanele ei acoperite de stickere Apoi îl scoți și pe al tău, mai mic, mai sobru. În primă fază treci neobservat. Familia ei e prea fericită să o vadă, ca să sesizeze că a venit cu cineva. Îmbrățișări, schimb de complimente… Ah, uite-l pe nou-venit!

Acum te pregătești să răspunzi la mii de întrebări. Cum v-ați cunoscut, cu ce te ocupi, de unde ești, (sperăm că) nu ai mai fost însurat (?), ce planuri ai pe viitor? Iar tu răspunzi, răbdător și zâmbitor, pentru că o iubești prea mult ca să o superi cu ceva. De fapt, inițial nici nu te deranjează întrebările lor. Sunt perfect normale. Și tu vei dori să știi cu cine își petrece timpul viitoarea ta fiică. De aceea îți dai toată silința să cooperezi acum.

Însă, în ciuda eforturilor tale de a face o impresie bună, inevitabilul se întâmplă! Cele mai bune intenții ale tale se transformă într-un fiasco! Dacă ai crezut că aceste lucruri se pot întâmpla doar în comediile americane cu cel mai mic rating în box-office, află că te-ai înșelat. Până la urmă, și filmele acelea trebuiau să aibă o sursă de inspirație din realitate, nu? Pentru bieții oameni care au trecut prin pățanii ca ale tale, le dorești numai bine! De altfel, și ție, în dorința de a scăpa mai repede din acest loc.

O lectură ușoară și plăcută. În cartea sa, Merde, actually, Stephen Clark reușește să expună plin de umor pățaniile unui tânăr englez venit în Franța. El dorește cu ardoare să își deschidă  o mică afacere în această țară, iar norocul său de a întâlni fata perfectă îl fac să creadă ca planetele s-au aliniat și că viața lui va atinge în curând cele mai înalte culmi. Să fie oare așa? Vă las pe voi să descoperiți!

Reclame

3 gânduri despre „Merde, actually de Stephen Clark

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s