Conspirația de Dan Brown

Întuneric. La capătul lumii, în emisfera nordică. Frig, gheață, liniște. Izolare. Arctica secolului XXI. O lucire slabă se ivește în beznă. Un foșnet. Pentru jumătate de secundă, tăcerea e deranjată. Un zgomot înfundat.  Liniște, liniște, liniște.

Totuși, ochii tăi se mai obișnuiesc cu întunericul.  Începe să se contureze în depărtare silueta unei construcții mai mult decât uriașe. Te apropii, știi ce urmează să găsești: intrarea către National Reconnaissance Office. Ești cât se poate de conștient că o multime de camere de supraveghere sunt îndreptate asupra ta. La fel și ochii vigilenți ai pușcașilor marini. Oare de ce?

NASA a făcut o descoperire legendară într-un ghețar: un meteorit care aduce dovada că forma de viață extraterestră există. Câțiva oameni de știință au fost trimiși de către Guvern, pentru a confirma această nouă știre.

conspiratia2
sursa: wired.com/2013/06/charles-stankievech-northernmost-settlement/

Căci da, în ținuturi mai calde din aceeași emisferă, Statele Unite ale Americii se află în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale. Actualul președinte, înfocat susținător al NASA, tânjește după încă un mandat.  Întâmplarea face ca norocul să fie de partea lui, căci agenția în care a investit atât va revoluționa lumea, va scrie istorie.

Fără niciun pic de efort, se pare că alegerile sunt deja câștigate.

conspiratia
sursa: piata-cartii.ro

Însă lucrurile iau o întorsătură total neașteptată, căci se pare că știința nu mai are răbdare, dorind să scoată adevărul la iveală. Are lumea dreptul să știe?  Atacuri secrete, dar fatale, asupra cercetătorilor aflați în preajma misteriosului ghețar. Care este explicația acestor dispariții? Există cineva (sau ceva?!)  care nu dorește ca ghețarul să fie dat publicității? Care ar fi motivul, în acest caz? Sau este doar o pură coincidență, disparițiile fiind cauzate de clima nefavorabilă?

Aceste lucruri le puteți afla trăind cu sufletul la gură alături de personajul principal, Rachel Sexton, și colegul acesteia, Michael Tolland, dacă citiți romanul Conspirația de Dan Brown. Autorul nu încetează să ne stârnească imaginația, făcându-ne să ne dorim, cu fiecare pagină citită, să o întoarcem pe următoarea. Iar dialogurile și evenimentele prin care trec Rachel și restul ne vor determina să ne punem întrebări concrete despre încredere și securitate mai mult decât am fi crezut vreodată!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s