Citiți!

Idei, caractere, gânduri, sentimente, vieți. Da, așa este, de ele dispunem cu toții. Dar nu ar fi mai frumos dacă am putea avea mai multe perspective, nu doar cea personală? Să afli cum este și punctul de vedere al altcuiva, căci nu poate un singur om să dețină adevărul absolut. Ar fi, într-adevăr, un deliciu. Și mai bine ar fi să se afle toate la îndemână. Dar cum să reușești să le aduni pe toate? Simplu! Într-o bibliotecă de cărți.

Să ai o bibliotecă personală mi se pare unul dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le realizeze un om în viață. Dacă vrem să ne dezvoltăm personal, să acumulăm cunoștințe și să luăm decizii mai înțelepte, printre cele mai la îndemână soluții ar fi să citim cărți. Există vreun gen? Depinde de la caz la caz, căci gusturile nu se discută.

Dar citiți! Citiți orice vă pică în mână! Aflați lucruri din cât mai multe domenii, pentru că numai așa veți putea să vă dați seama ce vă place. Citiți, pentru ca apoi să vă puteți organiza o viață așa cum v-o doriți! Citiți, ca să vă formați  cultura generală și să nu aveți vreun moment de vulnerabilitate. Cultura vă face să fiți mai încrezători în forțele proprii.

Și, dacă tot citiți, puneți fiecare nouă lectură într-o bibliotecă personală. Azi cumpărați o carte, o citiți, o adăugați în raft. Mâine alta… și o alăturați anterioarei, ca să facă cunoștință. Sau, altfel, le cumpărați împreună și le citiți pe rând. Dar citiți-le! Și analizați, observați, alegeți ce-i mai bun… învățați! Nu puteți să știți niciodată când vă va ajuta în viață.

Pe măsură ce orizonturile voastre se vor lărgi, astfel se va mări și propria voastră bibliotecă. Pe cărți le puteți organiza, semna, puteți să scrieți mesaje pe ele, pentru a putea să vă aminbiblioteca lui cos 2tiți în ce împrejurări le-ați luat. Eu, spre exemplu, am primit cadou de la bunii mei prieteni o ștampilă cu care voi însemna fiecare carte, pentru a o atașa într-un mod original colecției mele personale. Cu siguranță o voi privi cu mândrie. La fel veți face și voi! Va deveni oglindirea personalității voastre. Căci acele cărți v-au ajutat să vă formați ca oameni. Mai mult, veți putea chiar trăi secole de-a rândul. Deoarece, chiar dacă voi nu veți mai fi, cărțile rămân, iar biblioteca voastră va fi una dintre cele mai frumoase și reprezentative amintiri despre voi.

Așadar, citiți! Și păstrați cărțile într-un loc de cinste, numai al lor. Vor fi ale voastre, comoara voastră personală. În orice moment, doar privindu-le, vă vor aminti că însemnați ceva și că viața este frumoasă. Iar cărțile își vor dovedi și ele loialitatea, nu vă vor părăsi niciodată. Pentru că, în viață, ți se pot lua multe. Dar cultura va rămâne întotdeauna a ta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s