Ia uite cine s-a întors de Timur Vermes

Vă propun un mic exercițiu de imaginație. Închipuiți-vă că vă vedeți într-o zi, frumușel, de treabă. Brusc, întuneric! La fel de brusc, lumină! Vă treziți pe jos, amețiți. O scurtă privire în jur. Seamănă cu ce lăsaserăți în urmă, dar nu chiar. Ceva vă este cunoscut. Și, totuși, nu e același lucru. Încercați să vă dezmeticiți… Ei bine, prin aceleași probleme trece însuși Adolf Hitler în cartea Ia uite cine s-a întors de Timur Vermes.

sursa: libris.ro
sursa: libris.ro

În plin Război mondial, conducătorul nazist se pomenește, printr-o serie de împrejurări misterioase, în anul 2011. Berlinul și restul lumii par la fel. Și totuși, sunt diferite. Mai diversificate și mai înstărite decât le lăsase. Dar ceva îi aduce aminte de societatea în care trăia el.

Oare este din cauza faptului că, în domeniul politic și nu numai, istoria se repetă în mod constant? Poate că da. În orice caz, lumea îl primește cu entuziasm. Și nu pentru că și-ar dori revenirea la vechiul sistem, promovat de autorul lui ” Mein Kampf „. Ci pentru că orice resursă nouă poate aduce o sumă considerabilă de bani, folosită cu puțin cap.

Iar Adolf Hitler nu este un om care să se lase păcălit. Și nici să nu știe să profite de orice situație în care s-ar afla. Căci ce poți să faci, atunci când ai aterizat în viitor? Îți urmezi visurile și poate chiar le vei atinge, căci este șansa ta de a o lua de la capăt. Desigur, vor fi necesare ajustările de rigoare, căci  regulile societății vin să te constrângă.

sursa: olyfloat.com
sursa: olyfloat.com

Vă recomand cartea cu cel mai mare entuziasm! Scrisă într-un mod accesibil și amuzant, romanul revelează cu subtilitate atât schimbările majore de care ar avea nevoie lumea contemporană, cât și toate frumusețile, avantajele și evoluția de care s-a bucurat aceasta din 1945 încoace. De asemenea, veți avea ocazia să luați parte și la mici lecții de istorie.

Un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire? Nu, nu aici! Acum avem un salt în timp pentru om, o explozie de învățăminte pentru omenire. Căci istoria, chiar dacă se repetă, nu va fi niciodată, dar niciodată, la fel. Mereu va exista cineva mai ciudat ca să o dea peste cap!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s