Certată cu viaţa

Oare chiar totul a fost până acum o minciună? Ce mai e real în jur şi cine suntem şi de ce? Pentru că încep să nu mai cred în efectiv nimic…nu există prietenie, nu există iubire, au fost nişte invenţii ale oamenilor mari…au fost basmele cu care ne-au hrănit iluziile în copilărie şi cu care încă încearcă să manipuleze omenirea pentru a-i  da o urmă de speranţă…un scop.

Nu suntem decât circuite…coduri binare limitate care sunt capabile să descopere dar aparent uităm cu uşurinţă…din an în an..din secol în secol. Oamenii uită să le spună adevărul copiilor lor: să înceteze căutarea, pentru că nu există nimic de fapt…nu e nicio finalitate. E o înşiruire de ani în care te agăţi cu disperare de frimituri de poveste şi speri ca în orice clipă să apară un vânt magic care să  scoata totul din aura fantastică şi să o transforme în realitate. Dar nu vine…nu vine niciodată şi există doar în închipuirea noastră. Nu sunt prinţese, nu e castel, nu sunt nici măcar balauri…e un miraj permanent. O ceaţă în care ne adâncim pe zi ce trece…şi paradoxal totul e mai clar când nu ştii de fapt nimic. Când începi să realizezi, se face întuneric şi te cuprinde panica, te pierzi printr-un labirint infinit de dezamăgiri, de nefericire…Şi începi să nu mai înţelegi nimic, să te întrebi dacă ai început să trăieşti o nouă viaţă şi dacă ai devenit o altă persoană în mod subit…Poate că ai fost schimbat şi tot ce ştiai înainte, tot ce gândeai, tot ce simţeai făceau parte dintr-o altă personalitate…erai altcineva..în alta lume. Mai fericită…mai norocoasă.

Şi când realizezi că mai ai un ultim sprijin rămas…o ultimă voce care îţi este alături şi încearcă să te ţină conectat, îţi dai seama că e de fapt o plăsmuire..eşti de fapt tot tu, o parte indepartata din conştiinta ta cu care creezi un monolog. Şi în final accepţi..pentru că singurul care o mai poate scoate la capăt eşti tu, doar puterile tale te mai pot salva, îţi mai pot reda libertatea. Iar libertatea e făcută oare din lipsa sentimentelor sau din priceperea de a le manipula? Eşti liber când nu mai ai sentimente sau atunci cand le deţii dar ştii să le aperi?

Totul e incert…şi îţi trebuie un gram de inconştienţă ca să continui…sau poate că rămâne lipită de noi acea fărâmă de speranţă…o flacără aproape stinsă care încearcă să lumineze poveştile în care binele triumfă şi iubirea e eternă. Poate că într-o altă viaţă, într-un alt univers, lucrurile acestea chiar se întâmplă. Poate că toate neîmplinirile de acum, dorinţele ţinute în cătuşe, visele spulberate, gândurile ce nici  nu îndrăznesc să fie gândite prind contur acolo. Poate fiecare lacrimă se varsa pentru a alimenta un zâmbet din acea lume invizibilă şi fiecare desparţire este acolo o împăcare…iar fiecare sfârşit e acolo un început. Poate că moartea de aici e acolo viaţa şi trăim fără întrerupere dintr-un spaţiu în altul, dintr-o formă în alta. Poate că am trăit mult prea mult până acum şi suntem obosiţi…nu mai vedem lucrurile clar…facem greşeli..rănim, suferim şi suntem dezorientaţi.

Sau suntem ceea ce suntem şi întrebările existenţiale nu îşi au rostul. Suntem momente…suntem timp..doar că nu ne cunoaştem durata şi am fost înzestraţi cu dureroasa putere de a întreba. Încă nu am găsit nicio fiinţă care să ştie să şi răspundă. Suntem condamnaţi să trăim în incertitudine şi să încasăm lovituri pentru nişte clipe scurte de fericire…de stimulare a unor terminaţii nervoase care produc placere. Un om e ca un semn al întrebării…îşi duce existenţa lin..creşte..are un apogeu..apoi scade..şi începe să fie constant…până când în final se pune punct. Şi nu ştim ce e în spatele punctului…

Oare am prefera să ştim?

tumblr_marf30A0DT1qlp8dho1_500

Reclame

2 gânduri despre „Certată cu viaţa

  1. Nu.Categoric nu.speranta e cea mai mare curva si toata lumea traieste cu ea. Si intotdeauna ai pe cineva alaturi , niciodata nu esti singur pt ca are CINEVA grija safie asa. Toate au un rost in lumea asta si nimic nu e intimplator…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s