Viața fără Eva

Ante scriptum: Pe Sarcasticu’ l-am cunoscut pe illusionsstreet. I-am  citit articolele și am vorbit cu el. Am aflat ca este un psiholog plin de el și mi-am jurat că n-am să îi mai vorbesc. Doar am să îl citesc din când în când pentru că are un blog bun.  Apoi i-am citit un articol care m-a facut să mă gândesc că poate l-am judecat greșit și l-am rugat să scrie pentru noi. Când mi-a trimis acum două seri articolul am fost impresionată… cred că e unul dintre cele mai frumoase texte scrise de un bărbat în semn de apreciere pentru femei, pe care l-am citit.1459825_555818391164799_2014301367_n

Ladyes and gentleman…

                                                                 Viața fără Eva

Nici nu-mi imaginez cum ar fi lumea fără femei. Adam încă ar cutreiera Grădina Raiului ca un nătâng.Nici nu și-ar da seama că e Grădina Raiului. Ar fi doar o rumegătoare ce se plimbă pe o pajiste, culege fructe, le mănâncă și doarme pe iarbă pentru ca mâine să o ia de la capăt. Eva nu există, el nu va căuta cel mai frumos măr să i-l ofere. Am avea inimile de piatră.

Nu am avea pentru ce lupta, nu am avea pentru ce zâmbi, nu am avea pentru ce ne trezit mai devreme. Lumea nu ar avea flori iar scoicile nu ar avea niciun motiv să dea perle.

Nu ar exista mângâieri, fluturii ar fi gri, cei șapte pitici ar fi fost doar niște bărbăței diformi și nu ar fi apărut în povești. Făt Frumos ar fi doar un Făt. Cine naiba ar mai observa că-i frumos? Ulise nu ar mi avea motive să se întoarcă acasă. De fapt, nici nu ar fi plecat de acasă, pentru că grecii nu ar mai fi avut de ce să atace Troia.

Dacă stau bine să mă gândesc, noi, bărbații, am fi rămas maimuțe. De ce să ne ridicăm în picioare? De ce să privim înainte? Ne ajungeau bananele de pe jos. Fără voi nu ar mai fi fost nici Vechiul Testament, pe ăla Nou nici nu-l mai luăm în calcul, nu ar fi fost nici teoriile lui Darwin.

Nu ar fi fost lumea lume. Leii nu ar mai fi avut coamă, cocoșii ar fi fost niște găini ciudate ce făceau fără rost ouă din care ieșeau alte găini ciudate. Iar taurii și-ar fi supt singuri laptele din uger. Doar așa, de foame și de plictiseală.

Fără voi nu ne-am gândi acum ce vom face azi și mâine. Fără voi nu ar exista viitor. Viața ar fi fost o curgere de zile. Poate nu ar exista nici zilele.Ce rost ar avea un calendar într-o lume în care nu ai pentru ce să trăiești? Nu ai avea cu cine să mergi la culcare și nu ai avea cui să-i dai bună dimineață. Nu ne-am dori o lume mai bună.

Doar am trăi și am muri. Nu am fi nici măcar jumătăți. Am fi sferturi. Doar pentru că sunteți voi, noi, sferturile vrem să fim încă pe atât. Vrem să ajungem jumătăți. Jumătățile voastre. Și pentru că suntem egoiști, vrem să murim înaintea voastră. Fără voi am redeveni sferturi și am pieri fără ca măcar să așteptăm asta. Nu am mai fi iubiți, fii, tați, prieteni, nepoți sau bunici.

Post scritpum: Pictura aparține lui Claude-Marie Dubufe.

Anunțuri

12 gânduri despre „Viața fără Eva

  1. Și uite că nesuferitul ăsta și-a făcut apariția! Ce bine dau aici. ❤ Aproape că sunt mândru de mine. 😀 Uf, uf. Ce nesuferit sunt!

    Mercic pentru că ai publicat articolul. Și nu, nu sunt plin de mine. Doar las impresia. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s