Codul lui Da Vinci

Hello, there! Am acceptat de curând această colaborare cu Miss Who și sper eu, să fie una cât mai reușită. Mă tot chinui de câteva zile să vă scriu un articol, dar am avut neuronii în concediu medical din cauza unei răceli urâte. Acum că au revenit, înainte de a intra pe deplin în cărticica mea de astăzi, voiam să vă spun că mi-a plăcut enorm descrierea făcută de Miss Who Raftului cu cărți. Femeile din ziua de azi chiar citesc și citesc bine!

Am ales pentru voi Codul lui Da Vinci, de Dan Brown.

codul-lui-da-vinci

 

 Este o carte pe care deși am citit-o acum câțiva ani, încă mă mai face să îmi pun  întrebări. A fost publicată în 2003, devenind în scurt timp bestseller internațional,  fiind tradusă în 44 de limbi. Romanul îmbină stilul polițist cu thriller-ul și teoria  conspirației.

 „Opera unui geniu. Dan Brown e unul dintre cei mai buni, cei mai inteligenți scriitori”-  Nelson DeMille

Codul lui Da Vinci este o carte care a stârnit controverse de-a lungul timpului. Acțiunea este plasată inițial în Paris, apoi se mută în Londra și Scoția. Cartea se deschide cu uciderea misterioasă a unui custode de la Luvru, chiar în interiorul muzeului. Jacques Saunieree fusese ultimul mare maestru al unei confrății secrete – Stareția Sionului – care păstrează un secret ce ar duce la distrugerea bisericii creștine. Crima îi aduce împreuna pe Robert Langdon, un profesor de simbolistică de la Harvard și nepoata victimei, criptografa Sophie Neveu. Ei dezleagă mesajele misterioase și codurile numerice lăsate de bunicul lui Sophie. Pentru că era un om foarte inteligent și știa că momentul morții sale se apropie, pe ultima sută de metrii cum se spune, Saunieree le lasă celor doi diferite indicii, inclusiv modul în care îl vor găsi autoritățile când vor descoperii crima va fi unul dintre indicii. Calculate bine, fiecare dintre indicii avea să ducă la o pictură a lui Leonardo, chiar dacă mesajul va fi la fel de enigmatic ca zâmbetul Giocondei. Intră,astfel, în posesia unui criptex ce conține harta care ar duce la Sfântul Graal. Pentru că Longdon se afla acolo în calitate de suspect la crimă, datorită bilețelului găsit deasupra cadavrului, pe care îi era scris numele, Robert și Sophie decid să fugă de autorități pentru a afla adevărul și a proteja Sfântul Graal.

dan-brown1

Împreună cu istoricul milionar Leigh Teabing, ei fug din Paris la Londra, fiind urmăriți de poliție și de un călugăr, reprezentantul organizației catolice Opus Dei. Acest călugăr, care nu se oprește de la nimic pentru a proteja secretul Sfantului Graal este de fapt ucigașul lui Jacques Sauniere. În încercarea de a urma corect indiciile și a descoperi Sfântul Graal, cei doi trec printr-o sumedenie de peripeții, care vă vor ține cu sufletul la gură. Adevărul iese întotdeauna la iveală, iar finalul este unul cu totul neașteptat. Nici nu ai cum să îți imaginezi un asemenea final.

Toată cartea se desfășoară într-o singură noapte, punând în fața cititorului o mulțime de coduri, mistere și conspirații. Interesul lui Dan Brown pentru conspirații este dezvăluit chiar în cartea lui, în care a menționat de două ori propoziția „Oamenilor le plac conspirațiile”.

Este o carte care te ține mereu în suspans, încă de la început te face să îți pui întrebări legate de creștinism. Aflăm de aici când și cum a apărut creștinismul, care erau susținătorii lui și ce secrete se ascund în spatele acestuia. Și este prima carte de acest gen care mi-a picat în mână. Prima carte în care aflu ce este de fapt teoria conspirației.

Carte-Audio-Dan-Brown-Codul-lui-Da-Vinci-in-romana

Romanul a fost ecranizat în 2006, însă nu am reușit să termin filmul. Dacă de carte nu te mai poți dezlipii, pentru că Dan Brown este un geniu în arta povestirii, filmul chiar te face să adormi, mai ales dacă observi încă din primele 5 minute că nu respectă cum ar trebui cartea. Poate mi-ar fi plăcut filmul dacă l-aș fi văzut înainte să citesc cartea.

O carte de geniu! V-o recomand din toată inima! Din când în când mai trebuie să citim și literatură adevărată.

P.S: O să vă povestesc curând și despre Îngeri și Demoni, carte în care dăm tot de Robert Longdon și atunci o să vă spun și care este legătura între cele două.

Pupici,

E.

Anunțuri

Un gând despre „Codul lui Da Vinci

  1. Reblogged this on The one with the words and commented:

    Pentru că vă povesteam de o colaborare între bloggerițe, iată că lucrul ăsta chiar a început să funcționeze. Codul lui Da Vinci, chiar daca a mai fost prezentat o dată de mine ca fiind citit, acum a avut onoarea de a fi prezentat așa cum merită. Sper să vă captiveze și pe voi cum m-a captivat pe mine și să îl citiți cu drag, dacă nu ați făcut-o până acum! Pupici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s