S.O.S.

Sunt putini aceia dintre noi care sunt cu adevarati puternici. Restul dintre noi suntem fiinte fragile, cu puncte sensibile multiple, care avem nevoie sa ne confirmam propriile valori, care nu suntem capabili sa spunem intotdeauna adevarul s.a.m.d.

De ce? Pentru ca parintii nostri sunt oameni care n-au facut terapie ani de zile si pentru ca nici parintii lor n-au facult terapie. Ce rezulta? O societate plina de femei cu daddy issues si de barbati care vor mame in loc de sotii. (Cand un barbat iti spune mami nu ti se pare ciudat. Chiar e. Dar despre asta cu alta ocazie).

Traim asa asteptand cate un salvator.

Noi ne complacem in relatii nefericite, abuzive asteptand ca cineva sa ne ia de acolo si sa ne faca ei fericiti. Este o credinta universala ca fericirea trebuie sa vina din exterior.

E paradoxal. Ceva gen: Eu sunt o persoana minunata, care merita tot ce e mai bun in viata asta, sunt destept, frumos.. bine poate nu frumos, asa de un 8, hai 8.50.. am extraordinar de multe de oferit daaar am nevoie de o persoana magica ca sa pot sa fiu bine. Altfel sunt instabil emotional, si trebuie sa fac ceva cu mainile cand sunt in public pentru ca oamenii se uita la mine si nu ma simt confortabil.

Huh??!

Si nu se opreste aici. Pentru ca fiecare suntem firavi cand vine vorba de noi insa suntem stalpul de piatra pentru altcineva. Cum adica pentru cine? Daca suntem firavi pentru femeia aia incredibil de atragatoare care n-are bani si daca suntem femei pentru barbatul ala minunat care are nevoie de o prezenta feminina in viata lui. Vrem toti sa fim salvatori. Banuiesc ca tot din dorinta de a ne confirma cate ceva.

Propun o situatie ipotetica: Ea este intr-o relatie abuziva. El s-a plictisit. Ea il salveaza de plictiseala iar el de monstrul ei de iubit. Intrebare, plecand de la premisa ca sunt dezechilibrati amandoi: Pe ei cine naiba ii mai salveaza de ce urmeaza?

Ce trebuie sa retina totusi un salvator: Nu poti salva pe cineva care nu vrea sa fie salvat.

Ce trebuie sa stie un salvat: Salvatorul nu va fi salvator pentru totdeauna.

Ce-i de facut? Ne adunam resurse si ne salvam singuri. Cand suntem pregatiti.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s