Paranoia

Ante scriptum: imi cer scuze pentru lipsa diacriticelor.

 

E o intrebare care se pune tot timpul: Oamenii se nasc rai si devin mai buni pe parcurs sau se nasc buni si se inraiesc in timp?

Eu cred in binele din oameni. Nativ sau invatat, conteaza prea putin. Daca o sa-ti spun ca ma numesc Teodora, sa stii ca in secunda in care imi pronunt numele ti-am acordat prezumtia de nevinovatie. Ceea ce pare prostesc. E ca si cum ti-ai deschide inima spre a fi distrusa. Dar cat timp nu se intampla nimic rau, si omul cu care razi e inca bun, viata e frumoasa. Si asta face sa merite toata dezamagirea urmatoare ipotetica.

Sunt cumva prinsa in aceasta poveste in care nu pot fi eu. Nu pot sa am incredere. Ma uit la oamenii respectivi si nu-i pot cataloga. Sunt eu paranoica sau esti tu un monstru?

Pentru ca da, paranoia vine odata cu neincrederea. Si brusc, nu mai e persoana rea cea asupra careia este indreptata neincrederea ta. Tu esti persoana care te distruge cel mai mult. Iti pui 1000 de intrebari pe minut si iti faci scenarii. Cauti indicii acolo unde nu sunt si vezi numai ce vrei sa vezi. Incepi sa suspectezi totul. Te indepartezi de realitate in favoarea unei idei care se formeaza, secunda de secunda in mintea ta orbita de frica.

Si iti spui: Hei, ar trebui sa respir si sa gandesc logic.

Si atunci un metta-tu iti spune: Da.. dar vezi tu, nu vreau sa fiu luat de prost.

So in acest moment ai 2 optiuni. Fie pleci si iti asumi riscul de a pierde o persoana extraordinara, fie stai si speri la ce e mai bun.

In orice caz, ai 50% sanse sa gresesti.

Si atunci, revenind. Sunt oamenii buni sau rai nativ?

Pleci sau stai?

Crezi sau suspectezi?

Iubesti sau iti ridici zid de protectie?

Esti fericit?

 

Reclame

5 gânduri despre „Paranoia

  1. E normal să fim dezamăgiți de oameni pentru că suntem foarte diferiți. Important este să nu ai așteptări prea mari și să iei oamenii așa cum sunt. Dezamăgirile trec până la urmă, oamenii se schimbă și în final conteaza „totalul” care de multe ori e cu + ..

  2. Si ce? Fiecare traieste cum ii place, ce atita vorbarie, ca doare ca nu doare, asta e teorie. Cind ai pe cineva si iti place nu mai conteaza nimic pentru ca apoi regreti toata viata ca un prost!!!!Apoi apare altcineva si totul e la fel de ok daca esti destept.Ce sa regret? Timpul pierdut? Intr-o societate de cacat esti dator sa iti faci viata cum iti place.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s