Exagerând…

Uneori nu vrem pur şi simplu să acceptăm realitatea. Uneori întoarcem privirea de la lucrurile despre care ştim că sunt adevărate, doar pentru a le evita la un moment dat. Uneori nu vrem să admitem faţă de noi înşine,în intimitatea propriei noastre minţi şi în singurătatea propriul nostru corp, că un lucru se întâmplă. Uneori îi urâm pe cei care vin să ne spună adevărul. Pentru că exagerează.

Tot ce este peste puterea noastră de înţelegere, peste imaginaţie, peste aşteptări sau peste principiile noaste, sunt exagerări. Tot ce mintea noastră indobitocită de nişte aşteptări de la viaţa de zi cu zi, e o exagerare care nu îşi are rostul.

Dar uneori, cum vedem noi lucrurile şi cum sunt ele de fapt, nu sunt turnurile gemene. Şi dacă, prin absurd, unul dintre ele ar trebui să se prăguşească, sigur nu va fi cel reprezentând viaţa reală. Pentru că mintea noastră are acest mecanim ciudat de a fi subiectivă, într-o subiectivitate atât de diferită încât am fi surprinşi dacă am putea să ne fim în mintea altor oameni. Şi nu numai să ne privim pe noi, cât să ştim întreaga lor percepţie despre lume, despre creioane sau despre culori.

Şi câteodată refuz să cred că ceea ce pentru mine este un roşu strălucitor perfect, pentru tine este un roz pal. Pentru că avem celule diferite. Şi nu putem fi compatibili unul cu celălalt niciodată, indiferent cum te numeşti sau de ce sex ai. Pentru că avem nuanţe diferite pentru culori, cuvinte şi viaţă. Şi desigur te pot lua aşa cum eşti, dar vei avea nevoie de ajustare. Şi nu ştiu dacă vei accepta realitatea şi te vei conforma sau dacă ai avea puterea de a o înfrunta cu capul sus şi cu riscul de a mă pierde. Pentru că exagerările despre care nu mai credem că sunt exagerări, reprezintă contractul încheiat cu viaţa pentru compromisuri.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s