~post sau "nu vreau să fiu iubită din principiu"

Acesta nu e un post. Şi tot ce am să spun nu este o predică. Sunt doar cuvinte, aşezate într- ordine, cel mai probabil aleatorie, cărora le puteţi da însemnătate. N-am nimic inteligent de spus, nimic să vă dea pe spate. Nimic să vă facă să mai afirmaţi că sunt cea mai inteligentă persoană pe care o cunoaşteţi.

Nu. N-am nimic de zis şi în consecinţă n-am să îi cer scuze cititorului naiv care intră în fiecare zi pe blog, să vadă dacă am scris ceva.  Probabil un singur om. De trei luni de zile. Impresionant. Dar tot nu am să îi cer scuze pentru lipsa mea de cooperare autor-cititor. (Este că M.M. ar adora ultima parte?)

N-am nimic de zis, nu gândesc logic şi nu pot să formulez o frază coerentă. Şi totuşi acum câteva zile m-am trezit şi am spus: Nu vreau să fiu iubită din principiu. Nu e o idee care să revoluţioneze lumea, prin simplu fapt că toate acele idei au apărut în baie, nu în pat. Dar cel mai probabil a revoluţionat lumea mea. Şi lumea mea nu e matematică. Nu o calculez în câţi prieteni am, de câte ori am ieşit cu ei vara asta, câte ţigări am fumat, câte cărţi am citit. Şi de aia, am pretenţia de la mine, să iubesc. Nu din principiu. Nu pentru că e George şi îmi bat capul constant cu el de trei ani şi acum sunt obligată să îl vreau în continuare. Nu pentru că e un keeper. Nu pentru că toată lumea suferă de îndrăgosteală cronică, şi eu trebuie să fiu în rândul lumii, pentru că Whistul se joacă mai bine în 6, decât în 5. Nu pentru că matematic are toate calităţiile din lume. Şi e bun pe foaie. Adică pe un tabel argumente pro/contra pentu care să fie al meu -gen. (Primeşte puncte bonus dacă îl cheama George)

Ci pentru că e urât. E groaznic. Dar are un zâmbet frumos. Şi e prost. Şi naiv. Şi fraier. Dar are intenţii bune. Şi îi observ zi de zi defectele. Şi le ador pe toate. Pentru că principala lui calitate este că mă iubeşte. Şi nu din principiu.

PS: Asta e pentru cititorul meu naiv.

Anunțuri

5 gânduri despre „~post sau "nu vreau să fiu iubită din principiu"

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s